9.02.2003

Akinek texasi agynemuje van az mar igazi texasi? Mindenesetre azert beszereztem egy garniturat... itt nagyboldogorszagban ugyebar teljesen mashogy agyaznak (ha nekem, az "aliennek" kicsit ugy tunne, hogy "hulyen," rogton emlekeztetem magam, hogy ugye az ember sosem biral mas kulturat, csak megfigyel es elfogad) - naszoval van ugye egy lepedo, idaig minden OK, aztan erre jon egy ujabb lepedo (tulajdonkeppen paplanhuzat helyett), majd a "comforter" azaz a paplan amit ugyebar nem huznak be huzattal, sot eleve mindenfele jopofa mintaval diszitik, igy amolyan agytakaro jelleget is betolt. az eredmeny persze az, hogy az ember jol osszekavarja-gyomoszoli az egeszet almaban, reggel meg mindent ujra kell rendezni...
ujabb erdekes darab az ugynevezett "bedskirt" is, ami itteni haverjaim szerint olyan "noi dolog," igazabol semmi praktikus funkcioja nincs, inkabb csak esztetikai kiegeszito, mivel az agy altalaban eleg magas (a matrac alatt - es az agykeret felett - van egy ugyanolyan vastagsagu tartomatrac-keret-vagymiafene) az also resz eltakarasa vegett az agynemuhoz illo kis szoknyacskat huznak a tartomatracra... a parnak merete persze teljesen mas (a "standard" valtozat nagyonnagy es nagyjabol negyzet alaku, a kisebb pedig elnyujtott teglalap, kicsit hurkaszeru) ugyhogy otthoni parnahuzat sosem megy ra, na de most mar van igazi csillagos parnahuzatom a texasi garnituraban, mi kellene meg???
mert ugye Texas kulonleges tortenelemmel rendelkezik, sokaig onallo koztarsasagkent mukodott, idonkent mexikoi fennhatosaggal, aztan egyszercsak nemi haboruzgatas utan egybesult az allamokkal... (ezt azert tortenelem-vizsgakon ne vessetek be) -- szoval a texasi maig buszke lokalpatriota, a texasi koztarsasag hive. a legjobb ebben az, hogy bar a "Proud to be American" zsanerben megfogalmazodott kituzoket es lobogokat a magamfajta "potencialis illegalis bevandorlo, Sam bacsi figyel teged"-fajzat inkabb csak messzirol kerulget, igazi texasi hazafi tulajdonkeppen barkibol lehet, a mexikoi pincernotol az indiai mernokig... (vagy talan megsem?) - mindenesetre a texasi agynemugarnitura sokat nyom a latban, az tuti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home