8.28.2005

A texasi augusztusban arról ismerszik meg az ember, hogy meglepő tájékozottságot mutat az uszoda-nyitvatartás és a dolláros sörkedvezmények terén. Hosszú évek munkájával már-már tökélyre fejlesztette az A pontból B pontba vezető leghatékonyabb útvonal technikáját, melynek lényege így foglalható össze:

-Ha A pontból B pontba vezető legrövidebb út egy épület mellett vezet, menj át az épületen. (Kifejezetten jól fog esni a könyvtár mínuszra jegelt milliője, melyet hosszabb tartózkodások alkalmával elfagyott lábujjak és könyvhöz dermedt kezek jellemeznek)
Folyomány: Ha már úgyis az előcsarnokban lődörögsz, akár be is mehetsz az óráidra.

-Válaszd az utca árnyékos oldalát. Ha van olyan. Tudd, hol vannak fák és magas épületek (egyes esetekben magasabb cserjék vagy a plexiüveg buszmegálló árnyéka is megteszi) és melyik napszakban merre vetődik az árnyékuk.

-Ne próbálj a szabadban olvasni vagy gondolkozni. Nem megy. („A” eset: delikvens elbóbiskol. Napszúrás; „B” eset: delikvens csak a feje körül mosolyogva repkedő jégkockákra tud koncentrálni. Napszúrás.)

-Ne biciklizz. Ne gyalogolj. Szállj fel a buszra, ott van légkondi.
Folyomány: Ha mégis biziklizel, ne ess hasra. Bár egy állcsúcs-véraláfutás egész mókásan néz ki, és lehet nyomni a kemény dumát holmi kocsmai verekedésekről... („látnád a másik fazont”)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home