4.12.2006

Az HBO megint beletrafált

Ha esetleg a Sopranos (Maffiózók), a Sex and the City (Szex és New York) és a Six Feet Under (miisvoltezotthon???) nem robbant volna elég nagyot, az HBO újabb atomtámadást indított egy olyan témával amit az össznépi network adók még rémálmaikban sem mernének előhúzni. A polgárpukkasztó alaphelyzetű Big Love sorozat ugyanis egy poligámiás üzletember és családja hétköznapjait kíséri figyelemmel... mindezt a szokásos karakterszínész-sztárparádéval (Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloe Sevigny, Harry Dean Stanton, Bruce Dern) és jó adag fekete humorral megspékelve. ahogy kell.
A Bill Paxton által alakított fazon, aki egy Praktiker-jellegű boltlánc tulaja, három feleségével és hét gyerekkel él Salt Lake City egyik kertvárosában. Bár eredetileg a mormon egyház támogatta a poligámiát, 1890 óta a hivatalos egyház tiltja ezt az életmódot és Utah állam törvényei szerint is illegális a többnejűség. Bill tehát nem kürtölheti világgá viselt dolgait és a kíváncsi szomszédok felé a háromgyerekes mintacsalád képét igyekszik mutatni első feleségével karöltve, miközben persze a hátsó kerten átjárva osztozik rajta három turnusban az asszonynép. Az otthoni fáradalmak mellett természetesen Billnek meggyűlik a baja megszokásból cívódó rigolyás szüleivel is, valamint a dzsokijúingosan gonoszkodó apóssal, aki amúgy a közeli poligámiás kommuna vezetője és követői általában csak "a próféta" néven emlegetik... és innen lehet továbbgondolni.
szóval készül a nézettségi csúcs, bár a szomszéd srác szerint ahhoz kicsit túl sok a közeli Bill Paxton pucér hátsójáról. na ja, ez mégiscsak az HBO.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home