10.01.2004

Jól odamondogattak csütörtökön (az első hivatalos televíziós választási vitában) a delikvensek, de tulajdonképpen nem dőlt el semmi. Az esemény alkalmából egyetemünk kitett magáért, vitanéző pikniket szervezett óriás kivetítővel, ahol ingyen pizza és ajándék póló várta a novemberi szavazásra regisztráló ifjakat. A kivetítőt bámuló, általában hiperkonzervatívnak hitt diákseregnek hol az egyik, hol a másik fele ujjongott boldogan, akár egy focimeccsen. Hmm, talán mégsem mindenki republikánus errefelé... A házak előtt sokasodó politikai hovatartozást hirdető táblák és az autókra nyomott matricák már jelzik, korántsem dőlt el a meccs, még itt cowboyországban sem.
A hosszúarcú szenátusi veterán néha jólmegaszondta az elnöknek, ellenben az nem derült ki szép kerek mondataiból, sem további kutatás után weboldaláról, ugyan hogy is fogja potosan megregulázni ország-világot 4 év alatt. Persze minek nekünk logika, a lényeg a győzelem, aztán majd csak lesz valami. Ezzel a felkiáltással indulhatott harcba a cowboyunk is.
Dubya, a nép egyszerű embere, szórja a sziporkákat: két grimasz között amúgy lazán levlagyimirozza Putyint (pár percig mindenki azon filózik, ki a fene lehet az a "Ledimör") majd lelkesen meséli népének, hogy mekkora nagy haverjai a külföldi vezetők -- ezzel nagyjából az "én apukám erősebb" jellegű homokozóbeli társalgásokat idézi fel. A szövetségesek hiányáról kérdezik, mire egyszerre hitetlenkedő és korholó hangnemben "de hát ott van Lengyelország!" felkiáltással reagál a mi elnökünk ("Kveszneszki" is tutira tökjófejhaversrác a grundról), majd kedvesen elgügyögi gyermeteg lelkünknek, képzeljük csak el hogy ő minden reggel mikor felkel azon gondolkodám, miként tehetne országa kedvére. Ajjajjj.
Ennél már csak a harmadik pártok gyakran excentrikus jelöltjei szórakoztatóbbak. Például az alkohol mint a társadalom mételye elleni alkotmánykiegészítéses támadást nagyjából száz évvel lekéső szesztilalmi pártot (Prohibition Party) igazán összeereszthetnék az ipari kendert támogató zöldpártiakkal egy kis csevelyre, a moderátor lehetne mondjuk Jerry Springer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home